Det är bra med inredningstrender för det kan ge massor av inspiration. Men det viktigaste är ändå att man inreder efter eget smak och tycke – på ett personligt sätt.

 

pexels-photo-6Att inreda personligt är något som inte bara inlägg handlat om tidigare här, det är dessutom något som professionella snickare och inredningsarkitekter uppmanar till. Detta gäller inte bara hur man möblerar i ett vardagsrum eller vad för stil man väljer i köket när man renoverar. Detta stämmer nu även in på våra badrum, rum som länge gått i ljus och fräsch stil med vitt, vitt och lite mer vitt. Många har nu helt enkelt tröttnat på detta färglösa shabbychic-mode som länge haft inredningsvärlden i sina klor. Nu vill allt fler ha färg i stället.

I Sydsvenskan skrivs det att nu vill vi glömma de kliniskt vita badrumet och i stället få in färg, massor av vackra mönster och mycket detaljer i varma metaller. Varför inte ha blått kakal och grafiskt mönstrade klinkers? Eller kanske blekrosa väggar med vägghyllor i roséguld. Allt är möjligt och det är endast fantasin som sätter gränserna. Gärna får det vara ordentligt ombonat med öppen förvaring och levande växer – inte dammiga plastvarianter som bleknar.

Tänk igenom innan du renoverar

Badrummet är helt enkelt det rum som inreds allt mindre som en rum endast avsett för hygien. Mer och mer blir det ett rum bland många och det gör att hemtrevligheten är extra viktig, samt myskänslan och stilen. Men badrumsrenoveringar är dyra, därför är det viktigt att noga tänka igenom detaljerna innan man helt börjar riva ut och sätta fast illgula plattor i taket och spegelplattor på golvet – till exempel. Om man någon gång ska sälja bostaden kommer spekulanterna lägga lägre bud när de måste kalkylera in en badrumsrenovering i priset, som går på minst 100 000 kronor. Inte så bra alltså. Men om man gör det smakfullt och med dovare färger som passar bra ihop med varmare metaller i guld, roséguld och liknande – ja då kan man ju i stället höja värdet på bostaden. Detta om man har tur i alla fall. De flesta ser nog till att skippa en badrumsrenovering om de kan.

Detta är nya badrumstrenderna:

  • Mycket mer färg på kakel än tidigare
  • Mönster och grafisk design
  • Ombonat med öppen förvaring