Det är olustigt att ha skadedjur hemma. Men förutom att det inte är roligt är det också viktigt att få bort djuren omgående eftersom en del skadedjur kan orsaka problem. Identifiera därför vilka djur du har på besök direkt och ta sedan reda på hur du blir av med dem.

Om du har upptäckt kryp hemma har du med stor sannolikhet blivit drabbad av skadedjur. För att bli av med de ovälkomna gästerna finns några bra knep. Direkt när du har identifierat vilka skadedjur som är på besök ska du gå in på Skadedjursbutiken och beställa hem rätt grejer. De har alla produkter du kan tänkas behöva för att kunna bekämpa skadedjur på ett effektivt sätt. På deras hemsida kan du hitta rätt saker baserat på djuret du vill få bort. De har även guider för hur du ska gå tillväga för att bekämpa allt från silverfiskar och malar till pälsängrar och möss. I deras expertguider får du snabbt den hjälp du behöver. Skadedjursbutiken har snabba leveranser: det tar endast 1–2 dagar innan du har dina grejer.

Ta hjälp om du inte får bort skadedjuren

Vanliga skadedjur är pälsängrar, mal, möss och råttor, silverfiskar och löss. Det kan krävas en del arbete från din sida för att bli av med skadedjuren. Om du inte skulle lyckas kan du kontakta ditt försäkringsbolag för att få guidning om du bor i hus. De allra flesta hemförsäkringar täcker sanering. Bor du i en hyresrätt ska du kontakta hyresvärden för att få hjälp. När det gäller bostadsrätter är det bostadsrättsföreningen du ska vända dig till.

Förebygg att skadedjuren kommer tillbaka

När du har blivit av med skadedjuren finns det bra förebyggande åtgärder som du kan vidta för att de inte ska komma tillbaka. Att städa golven regelbundet och ha en avfuktare i fuktiga utrymmen kan bidra till att skadedjuren inte kommer tillbaka. I garderoben kan du lägga in cederträ för att inte få påhälsning av malen. Det kan även vara bra att ha någon fälla för möss, råttor, pälsänger och silverfisk liggande. Det är inte heller fel att ha en musavskräckare hemma i förebyggande syfte. Försök att hålla köket rent och var noggrann med att inte låta matrester, söta saker och öppnade förpackningar vara framme.