Har det blivit dags att fixa till sovrummet? Ett mysigt sovrum är det många som drömmer om. Hur får man till ett sådant? Läs mer om det nedan!

Sovrummet anses av många vara bostadens viktigaste rum, eftersom det är ett utrymme som handlar om vila och sömn. Det är här batterierna laddas för att möta dagen med ny energi. Ett riktigt mysigt sovrum är därför ofta högsta prioritet när det handlar om inredning och renovering. Hur får du då till ett skönt sovrum som du kan längta tillbaka till varje kväll? Se våra tips här nedan.

Konsten att sova gott

Det centrala i ett sovrum är förstås sängen. Viktigt är att ligga skönt för att kunna slappna av ordentligt. Ytterligare en faktor som är mycket viktig i sammanhanget är sängkläderna. Satsa därför på snygga paskalan som samtidigt är behagliga mot huden. Komplettera med sköna huvudkuddar, så har du en mycket bra grundförutsättning för en god natts sömn.

Just sängkläder spelar en stor roll när du vill sova gott och skillnaden mellan de olika varianterna som finns att köpa är stor. Materialet har rejäl betydelse för komforten, där vissa sängkläder genererar värme medan andra är fuktavstötande o s v . Optimalt är att har flera uppsättningar täcken för att kunna variera bäddningen beroende på årstid. Självklart har också sängkläders utseende stor betydelse för ditt välmående, precis som allt annat i hemmet.

Att inreda ett lugnt sovrum

Eftersom sovrummet ska fungera lugnande för dina sinnen, är det bra att inreda det på ett “lugnt” sätt. Väggkulör har stor betydelse, där kritvita väggar kanske inte är att föredra.

Satsa på “dämpade och rogivande färger” på väggarna, skriver tidningen Femina.