Om du planerar eller funderar på att sälja din bostad så kan det vara bra att göra en bostadsvärdering. Detta är praktiskt både för dig, så att du vet vad du kan tänkas få in vid försäljning, och för potentiella köpare, som vill veta vad det är de lägger bud på och kanske drar sig för att buda på ett hus som inte har blivit värderat. Vissa tänker sig att det är dyrt eller krångligt, men så behöver det inte vara.

Preparing,House,Plans,,Home,Investment,Ideas,,Fresh,Housing,Upgrade,,PropertyDet går att få korrekt genomförd bostadsvärdering från professionella mäklare utförda gratis – ett sådant exempel är Skandiamäklarna, som pratar med dig om bostaden och besöker den utan kostnad. De skriver:

“En stor fördel när du får en gratis värdering utförd av en av våra mäklare är att du samtidigt har chansen att ställa alla dina frågor kring en eventuell bostadsförsäljning.” – Läs mer på: skandiamaklarna.se/salja/vardera/kostnadsfri-vardering.

Det går sedan även snabbt och smidigt att genomföra försäljningen via dem, och det är allt fler som väljer att sälja sin bostad via mäklarbyråns kanaler för annonsering.

Anledningar till att göra bostadsvärdering

Potentiella köpare vill veta vad det är de budar på, och vad det egentligen är värt. Om du inte genomför värdering kan all den renovering och tillbyggnad du har gjort för att höja värdet på huset inte uppnå sin fulla potential, och även de som lägger bud kan undvika att buda så högt som de annars skulle ha känt sig trygga i att lägga.