Det börjar märkas ganska väl, när solen tittar fram efter det mörka vinterhalvåret, att det finns mycket mer att göra hemma än vad du trott. Dammpartiklar flyger omkring i luften och fönstrena ser plötsligt smutsiga ut på ett sätt som de inte gjort förut. Det behövs en rejäl städning, inte bara efter vintern, men även efter våren och all pollen cirkulerat färdigt. Med andra ord kan det vara mycket att göra. 

Det kan vara en god idé att ta hjälp, till exempel om du behöver fönsterputs i Stockholm finns det experthjälp som utför jobbet åt dig. Detta är inte bara en bra idé om du bor högt upp och rädd för exempelvis höjder, men du kan själv undvika att göra fel och istället skada fönstren. Det bästa är att tjänster såsom fönsterputs och städhjälp faller in under 

RUT-avdraget, vilket du kan använda för att få ner kostnaden. Ditt hem blir ordentligt rent och du själv kan luta dig tillbaka och få mer tid över till annat.

RUT-avdraget

Med såväl rot- som rutavdrag kan du få som en liten rabatt på de tjänster du anlitat och därmed göra att det faller inom din budget. RUT står för rengöring, underhåll och tvätt och med just detta avdrag är det 50 % av arbetskostnaden rörande dessa tjänster som försvinner, samt max 75 000 kronor per person samt år. Det finns ett flertal saker du kan få hjälp med i hemmet som faller in under RUT-avdraget, såsom trädgårdsarbete, flyttjänst, snöskottning, omsorg, IT-tjänster och reparation. På Skatteverket är det möjligt att läsa vidare om vad som gäller för vardera tjänst. 

Sommar, sol och jobb

Något som kan vara en särskilt god idé inför sommaren är att ta hjälp av bland annat en trädgårdsmästare. Kanske har du en trädgård, ett landställe eller möjligtvis en kolonilott och ska resa bort i ett par veckor? För att se till gräsmattan blir klippt, växter blir vattnade och att ogräs rensas bort kan det absolut vara en investering som är värd pengarna att få hjälp. Detta så att du inte kommer tillbaka till en trädgård som vantrivs.