Att ha ett gästrum är väldigt praktiskt men det är inte alltid enkelt att inreda det. Det är perfekt att kombinera gästrum och ett allrum. Då får du användning av rummet även när du inte har gäster.

Om du har lyxen att ha ett extrarum hemma som du kan inreda som gästrum finns det bra knep att använda för att inreda det på ett smart sätt. Att investera i en bäddsoffa till extrarummet är helt perfekt. Det är oftast svårt att se skillnad på en bäddsoffa och en vanlig soffa. Det finns många möjligheter när det kommer till bäddsoffor eftersom det finns flera olika modeller, färger och material. Hitta en bäddsoffa till gästrummet som passar din personlighet, resten av inredningen i hemmet och som fyller behovet. Det är perfekt att ha en bäddsoffa med dold förvaring för att kunna ha täcke, kuddar och liknande i soffan. Du kan alltid kombinera gästrum och ett mindre allrum. Då är en bäddsoffa helt perfekt.

Fokusera på textilier

Det är inte alltid enkelt att få till inredningen i ett gästrum. Det är inte sällan som möbler ställs in som inte används någon annanstans i boendet och det kan ge ett tråkigt och livlöst intryck. Ett gästrum ska helst vara mysigt och inbjudande. För att göra det mysigt kan du inreda med ett soffbord som kan fungera som nattduksbord vid behov. Oavsett om du har en bäddsoffa eller en säng är det viktigt att ha kuddar och plädar som bjuder in och ger en mysig stämning. Gardiner är också bra att inreda med om du vill att rummet ska kännas ombonat. Gardiner kan även vara bra om gästen vill kunna minska ljusinsläpp.

Växter och fina inredningsdetaljer

Att inred gärna med växter är ett enkelt knep för att få till en härlig känsla i rummet. Växter ger också liv till ett rum. Addera även någon tavla och du kan få ett enastående resultat. Att ha snygga tidningar eller coffee table books och snittblommor är också detaljer som kan göra hela skillnaden. En klädhängare i rummet är praktiskt att ha för att gästerna ska kunna hänga av sig.