Om du har eller snart ska få barn – eller kanske enbart ofta brukar ha dina barnbarn på besök – så kan det vara bra att se till så att ditt hem är barnsäkrat. Det är viktigt – framförallt när barnet är tillräckligt gammalt för att kunna krypa eller gå omkring själv. Kolla därför upp vad som behöver säkras hos just dig så att barnet kan få leka i trygghet utan att du behöver oroa dig.

Bland de mest användbara verktygen vid barnsäkring av hemmet ingår barngrindar och trappgrindar, och bör vara bland de första saker du tar hand om. Det är särskilt användbart med grind om du har trappor, då nyfikna barn ofta gärna vill klättra i dem och då väldigt lätt kan ramla och skada sig. Men de är också väldigt användbara om du har rum som barnen inte ska kunna gå in i över huvud taget. Grindar går att få tag på i både bredd passande för vanlig dörröppning och i längre varianter, så det finns så gott som alltid en lösning som passar för ditt hem.

Andra saker att tänka på

  • Little,Child,Helping,To,Unload,Dishwasher.,Baby,Girl,Sitting,OnSe till så att sladdar och persiennsnören så mycket det går är oåtkomliga för barn, som annars lätt kan trassla in sig och riskera att kvävas. Exempelvis så kan du se till att persiennsnören hänger utom räckhåll för barnet, och använda en kabelsamlare för att hålla ordning på sladdarna där barnet inte når dem.
  • Säkra hyllor och lådor med spärrar – särskilt de som innehåller vassa eller tunga föremål. Även medicinskåpet är viktigt att säkra, för även barn som vet att medicin kan vara farlig kan missta medicin för godis och känna sig lockade.
  • När det gäller spis och ugn så är det viktigt att se till så att barnet inte kan bränna sig. Moderna spisar brukar ha vissa förebyggande åtgärder inbyggda i sig, men det är ändå viktigt att tänka efter hur de används. Exempelvis så kan det vara bra att främst använda de plattor som står längs in, så att små barn inte kan sträcka upp handen och röra vid en varm platta eller gryta.