Vad brukar du pyssla med i hemmet när du renoverar eller fixar till? Beroende på vad ditt hem behöver, har du behov av olika verktyg. Borrmaskiner, slipmaskiner och hammare är bara några att nämna. En hemmafixare bör alltid gardera sig!

Oavsett om du vill restaurera möbler, snickra ihop ett uthus, sätta upp tavlor eller bara snygga till lite hemma, så kan du behöva fylla din verktygslåda efterhand. Då kan en tripp till Sandbergs Järn och kategorin https://sandbergsjarn.se/festool/ passa som handen i handsken. Festool har en hel uppsättning av smarta verktyg för en vanlig renoverare.

verktyg och ritningSlipmaskiner, borrmaskiner, hammare…

Maskiner och manuella verktyg bör alltid ingå i verktygslådan och i garagets uppsättning. Ju fler verktyg du har själv desto mer kan du utföra arbetet på egen hand eller fråga någon vän om hen kan hjälpa dig. På så sätt sparar du pengar och får dessutom chansen att göra något i gemenskap med någon annan person. Att renovera kan sammanföra dig mer än du tror och ni kan lära er mycket tillsammans. Verktyg att aldrig underskatta är till exempel en hammare, en slipmaskin och en borrmaskin – utöver skruvdragare, måttstock och vattenpass med mera.

Med dessa kan du slipa golv, restaurera möbler, spika upp tavlor och hyllor och kanske till och med sätta upp dragdörrar och göra om på ett större plan i hemmet. Se till att verktygen är CE-märkta och ergonomiska så att du inte blir trött eller gör illa dig.

 

CE-märket är tillverkarens försäkran att produkten uppfyller alla bestämmelser som ställs på den utifrån relevanta EU-direktiv.

 

En glad och käck amatörfixare kan få riktiga kickar av bra och smarta verktyg. Det ger upphov till mer motivation att göra om hemma så att du kan imponera och inspirera vänner och bekanta.