Vårat hem är vår borg och självklart vill vi göra allt i vår makt för att inga oinbjudna gäster ska få komma in och ta för sig av våra ägodelar. Det finns många sätt att skydda sitt hem.

I den bästa av alla tänkbara världar så skulle vi inte behöva lås på våra dörrar utan vi skulle se det som självklart att ingen gick in på en annan persons egendom. Men nu är det tyvärr inte så och något vi måste acceptera genom att  ta till alla möjliga olika trick. Ett villalarm ger en stor  trygghet och är något som många använder i dagsläget. Detta då man snabbt kan skrämma bort tjuven om den skulle bryta sig in. För det värsta den vet är uppmärksamhet. Här kommer lite fler tips.

Olika tips

“Från olika håll i Sverige och även i vårt län inkommer rapporter där personer upptäckt olika former av märkningar vid sina bostäder. Märkningar som kan signalera för en inbrottstjuv att bostaden står tom.”(läs mer)

Detta skriver Polisen och berättar om det senaste att tjuvar kan märka ut hus genom att lägga stenar på soptunnan eller klistra en tejpbit på dörren. Så tänk på om du märker något ovanligt. Vidare är det mycket viktigt att hålla sina värdesaker inlåsta och något som Tommy Sköld på Stöldskyddsföreningen säger är otroligt viktigt. Vidare kan du tänka på att inte ha döda växter i fönstren, mycket post i brevlådan och under vintertid be en granne skotta om du vet du kommer vara borta ett tag. Att placera ut lampor som tänds när någon är i närheten är otroligt bra för att avskräcka och göra brottslingen synlig.