I många fall är man som bostadsägare fokuserad på sin insida av huset och att renovera där. Men det man inte ska glömma bort är att även utsidan och trädgården spelar roll, inte bara för att höja värdet vid en eventuell försäljning utan även för att kunna utnyttja hela bostadens ytor så mycket som möjligt. Men vad är det då man kan göra för att trädgården och utemiljön ska bli en trevligare plats att umgås på?

På sommaren finns det få saker som blir så roligt som att ha en pool. Har man inte plats inomhus så blir en pool utomhus lika häftig, även om man inte kommer att kunna använda den utomhus lika mycket som om man har den inne. I en pool kan ens barn lära sig att simma, samtidigt som det blir en trevlig plats för att umgås tillsammans med vänner och familj. Det man får räkna med om man beslutar sig för att bygga en pool är att det även krävs en viss del skötsel för att hålla den ren och fin. Arbetsbördan när poolen väl är på plats är dock liten i förhållande till de fina och roliga stunder man kan få i den.

Andra saker som kan höja intrycket som ens trädgård ger är att satsa på växer, rabatter och varför inte stenbelagda gångar. Rabatter och vackra växter går att ha även om man inte har speciellt gröna fingrar, så länge som man väljer växter som passar ens egen ambitionsnivå och dessutom kommer att trivas på tomten.