Många anser att köket är hemmets hjärta, och det är väl en ganska bra beskrivning?  Det är härinne familjen får tillfälle att samlas och sitta ner tillsammans och prata om dagen som varit. Dessutom är det ju i köket vi lagar våra måltider som håller oss igång om dagarna. Ja, köket har stor betydelse för oss på många sätt!

Det finns en del saker som ”ska” finnas i alla kök, såsom kylskåp, spis och ugn. Men så finns det många andra saker som förvisso inte är något måste, men som man ändå hittar i de flesta svenska kök. För att nämna några exempel:

 

  • Diskmaskin
  • Mikrovågsugn
  • Kaffebryggare
  • Brödrost
  • Vattenkokare

 

När det gäller de stora vitvarorna är det värt att investera i bra, rejäla saker, som till exempel ett Cylinda kylskåp som är kända för att vara tåliga och hålla länge. De mindre produkterna, som de vi nämnde här ovan, kan man köpa lite varstans och behöver inte vara så dyra.

Dags för inredning!

När man väl införskaffat alla de ”basprodukter” som ska finnas i ett kök är det dags för det de flesta ser fram emot: nämligen att inreda! Precis som i klädmodet går det trender i inredning, även i köksinredningen. Just nu är de stora trenderna när det gäller köksinredning natur, retro, lantligt och industriellt. Ett kök med inspiration från naturen kännetecknas av naturmaterial och råa ytor. Färgerna är hämtade från skogen, som till exempel barkbrunt, mossgrönt och havsblått. Det retro-osande köket är som hämtat från 60- eller 70-talen och har starka färger på såväl vitvaror som köksluckor. Föredrar man det lantliga köket ska man hålla utkik efter inredningsdetaljer på loppisar och second hand-affärer, och använda sig av detaljer som spröjsar, lister och fasat kakel. Toppa med massa levande blommor och ditt lantliga kök är färdigt! Det som kanske känns nyast av de olika stilarna är den industriella looken, där man tittat på restaurangkök och hämtar smarta knep och lösningar därifrån.

Även om det finns vissa trender inom inredning är det allra trendigaste ändå att inreda precis så som man själv vill ha det! Det finns inga rätt och fel när det kommer till inredning, huvudsaken är att du trivs och känner dig som hemma!