När man har köpt ny bostad och det är dags att flytta in så har vi alla olika preferenser. Vissa personer föredrar att bo in sig och låta hemmets känsla växa fram efter hand medan andra vill att allt ska vara perfekt inrett, ombonat och var sak på sin plats i princip samma timme som inflyttning sker. Oavsett om man flyttar in i en bostad som kräver en del arbete och uppfräschning eller om man flyttar in i ett nymålat, renoverat och modernt hem så vill de flesta förändra åtminstone någonting för att sätta sin personliga prägel på det nya hemmet. Självklart gör möbler och detaljer det mesta för den personliga känslan och stilen men ofta krävs det mer än så för att den nya bostaden ska bli som man önskar.
 
Kille och tjej målar vägg

Färger och material

Även om den nya lägenheten eller villan är fräsch och fin så är det sällan det är helt rätt färg på alla väggar, rätt material på golven och dessutom rätt kakel kök och i badrum. Sådan tur har man väldigt sällan. Som tur är behöver den här typen av småjobb varken vara dyrt eller svårt. Är det bara en ommålning som behövs så gör man det enkelt själv på bara ett par timmar, beroende på hur många väggar eller rum som ska målas såklart.

När det kommer till kakel är det dock bäst att låta en VVS-licenserad person sköta det eftersom allt som har med våtrum att göra måste skötas av behöriga om eventuella fuktskador ska täckas av försäkringen.
Ska man måla om golv och väggar i den nya bostaden är ett tips att göra det innan man flyttar in alla möbler. Resterande inredning och personlig touch kan man faktiskt ta efter hand och låta växa fram under tiden man bor i bostaden.