Det finns så många saker som kan ske i hemmet. Är man dessutom ägaren av bostaden så finns det ett stort ansvar för att lösa alla sorters kriser. Det kan vara allt från vattenskador till skadedjur! Det gäller att vara uppmärksam för att se vart det behöver lagas, saneras eller röjas. Fördelen med att ha en bra kontakt som kan utföra alla dessa arbeten är att det bara är att plocka upp telefonen och ringa direkt, med Ocab får du hjälp med alla kriser, olyckor och större röjningsarbeten, läs mer här.

Det är väl ändå underbart att äga sitt eget boende och ha möjligheten att inreda och renovera precis som man själv vill. I Sverige har det varit en stark uppgång av att snickra själv hemma. Detta gör att vi självklart blir händigare, men det finns risker som man måste vara medveten om. När man sätter igång och river i hemmet så ska man vara medveten om att det finns stora risker med att renovera själv och risken för skador är stor. Men det är också så att det kan komma upp en del saker när man river. Exempelvis är det inte helt ovanligt att man hittar fuktiga fläckar som kan tyda på ett läckage. Det kan också bli så att man hittar spår efter skadedjur när man river i väggarna, då ska man ringa Ocab och ha deras akutnummer nära till hands. För varje olycka i hemmet har Oacb en tjänst för alla dessa, allt från sanering till avfuktning. Det finns även en risk med att köpa ett helt nyrenoverat hem utan att kolla upp alla papper och dylikt innan. Det fick Maria erfara den hårda vägen:

Maria Adorelle köpte en lägenhet som var helt nyrenoverad. Men hon var inte riktigt nöjd med valet av färg och material och bestämde sig därför för att göra om renoveringen. När hantverkarna som hon anlitat rev ut badrumsskåpet som satt alldeles intill duschen hittade de ett stort öppet hål med elkablar som stack ut. Någon platta som höll fukt ute fanns inte, inte heller någon isolering runt skåpets kanter. (Läs hela artikeln här)

Så var noggrann med att låta hantverkare få göra det de är bäst på och överlåt ditt våtrum till dem istället för att göra det själv. Glöm inte att ha Ocabs nummer på snabbval.