Sovrummet är ett av de mest använda rummen i ett hem och i det bästa fallet spenderas runt åtta timmar om dygnet här. Förutom själva sömnen så är det också ett rum där många väljer att koppla av eller läsa och det är också här de flesta klär av sig och på sig, ser på TV eller lyssnar på musik.

För att få ett sovrum som både är snyggt och funktionellt krävs lite planering och det är bra att ta sig en funderare över hur rummet används. Är det enbart en sovlokal eller är det också en plats där det träningscyklas och stickas? De potentiella användningsområdena är många och därför bör inredningen ske därefter.

vit sängSängen – viktigast av allt

Hur många möbler, förvaringsutrymmen eller elektronik som än finns i ett sovrum så är det till syvende och sist sängen som är viktigast av allt. Alla människor behöver sova bra för att kunna fungera normalt och därför är det avgörande att ha en säng som är skön och ergonomisk. Hos https://sangvaruhuset.se/sv/artiklar/sgar/populara-sangmarken/ekens/index.html finns det ett stort antal modeller vad gäller sängar, madrasser och gavlar men också tillbehör som sängkläder och kuddar. Ett vackert sovrum gör det ännu trevligare att vistas där.

Skapa ro, inte oro

En av de främsta anledningarna till att många människor sover dåligt är stress och oro, och tyvärr har problemet med sömnsvårigheter spridit sig även till yngre åldrar. För att motverka det är det nödvändigt att skapa en miljö i sovrummet som inger lugn och trygghet, till exempel genom att använda tjocka gardiner som inte släpper in ljus och fungerar ljudisolerande.

Även färgerna spelar roll och trots att det självfallet är viktigt att inreda med favoritkulörerna så är det också bra att använda lugnande neutrala eller lite dova färger i stället för skrikiga färger och mönster som kanske piggar upp eller agiterar.

Bra förvaringsutrymmen är också ett sätt att skapa en mysig atmosfär så att sovrummet känns rent och harmoniskt och inte är fullt av prylar överallt.