Nog för att köket ofta kallas för hemmets hjärta kan man dock argumentera att ens sovrum bör prioriteras i likvärdig volym när det kommer till inredning eftersom vi faktiskt spenderar mer tid här än där.

En normal människa sover ungefär en tredjedel av sitt liv och då är det viktigt att platsen där man får sin skönhetssömn är lugnande och harmonisk. Ett bra inredningstips är därför att faktiskt inreda med ljusa färger och hålla rummet så luftigt som möjligt istället för den vanliga missuppfattningen att rummet ska inredas mörkt och plottrigt. För att få den nattsvarta känslan under ljusa sommarnätter är således genom att investera i att köpa mörkläggande gardiner för att få bort allt naturligt ljus ur rummet och på så vis få ro att sova. Ett annat bra tips är att byta sängkläder oftare för att hålla atmosfären i rummet fräsch och inbjudande. Vidare ska man heller aldrig ha teknik i sitt sovrum förutom en väckarklocka för att på så sätt inte störa sin naturliga dygnsrytm. Sålunda kan det vara bra att börja med detta steg och plocka bort mobiltelefoner och laddare, tvapparater och fjärrkontroller samt även ta bort sin stereo eller dator om man har sådant i sovrummet också. Låt sedan ditt sovrum bli en fristad för dig eller för både dig och din partner.

Komma till ro

Det kan vara en riktig omställning att ändra om i sitt sovrum och det kan ta tid innan man vänjer sig. Sålunda kan det vara bra att vid kvällning ta en kopp lugnande kamomillte innan man går till sängs eftersom att kamomillens läkande egenskaper hjälper kroppen att varva ner efter en lång arbetsdag. En bra anledning till att dricka kamomillte är att drycken är svettdrivande och bakteriadödande vilket renar kroppen och morgon en efter man druckit en kopp känner man sig genast starkare och faktiskt mer utvilad än nätterna innan.