Belysningen är en väldigt viktig del av hemmet som nästan inte går att trycka tillräckligt mycket på. Den kan förhöja nästan vilket rum som helst och med rätt lampor kan man helt förändra ett rum och hur rummet upplevs utan att göra några andra förändringar, och det är verkligen få inredningsdetaljer som har den förmågan att påverka och förändra.

Belysning är något som är en väldigt fin del av inredningen, och som med så mycket annan inredning så går det väldigt bra att hitta den här fina inredningen på nätet. Med belysning från Lampgallerian har man stora möjligheter att på olika sätt forma och styla sitt hem på ett sådant sätt som man vill och önskar, och en lampa kan göra väldigt stor skillnad för ett rum eller ett helt hem. Tänk dig själv ett rum som har ett hörn där det är lite mörkt, lita skymmande och lite, ja, tråkigt. Tänk dig då att du ställer dit ett litet bord med en riktigt vacker bordslampa på, hur mycket mysigare ska inte det rummet då bli? Det gör en otroligt stor skillnad som verkligen inte ska förminskas i våra ögon. Med fler lampor i hemmet kan du strategiskt välja vilka du ska tända och släcka i kombination med varandra för att skapa en dynamisk ljusbild med olika former av stämning i ditt hem. Du tänder ju inte samma lampor när du ska ha myskväll som när du ska göra någonting produktivt, eller hur?

Vilka lampor man ska välja

Hur mysigt det än är med belysning så är det ju ändå så att man kanske inte vill göra så mycket med lampor i hemmet för att man är rädd att ens elförbrukning ska gå upp. Det är inte helt lätt alla gånger att veta vad man ska göra, men att välja energisparlampor är ett väldigt bra sätt för att minska sin elförbrukning samtidigt som man får till ett mysigt sken i sitt hem-. Det är oftast så att det tar lite längre tid för en energisparlampa att bli riktigt ljus, och därför får man bara beredd på att det kan ta någon minut innan den blir fullt så ljus som en gammal glödlampa blir på sekunden. Behöver du hjälp att hitta i lampdjungeln kan du klicka här, Dagens Nyheter har nämligen samlat ihop en massa bra tips för när man ska välja lampor till hemmet.

Välj lampor för inne eller ute

Det är mycket fint att ha belysning i trädgården, och som Expressen skriver och visar med bilder här så kan det göra trädgården till en riktigt härlig plats även efter mörkrets inbrott. Men om du ska ha belysning utomhus så gäller det att du väljer lampor som är lämpade för just utomhusbruk, annars kan det bli så att de går sönder eller kanske helt enkelt inte ens fungerar, eller så är säkringarna fel eller vad det nu kan vara. Välj lampor efter om du ska ha dem ute eller inne, och beroende på vilket utrymme i hemmet. I ett badrum kan det behövas speciella lampor, som klarar fukt. Men forskare håller ju på att ta fram lampor i form av självlysande växter, så snart kanske du kan plantera lamporna direkt i trädgården!