Det är viktigt att inreda på ett sätt som är miljövänligt – och det kan du göra på många olika sätt, i varierande grad och med mer eller mindre energi. Bland annat genom att tänka på detaljer men även genom att se till helheten.

 

 

När det kommer till detaljer i inredningen som är miljövänliga är det egentligen mycket en kan tänka på. Bland annat att använda miljömedvetna produkter i allt från belysning till elektroniska prylar och mer därtill. På https://www.elkatalogen.se/elinstallation/brytare-uttag/schneider-exxact.html går det att köpa brytare som minskar slöseri i form av extra ramar.

 

Enligt en ny studie sparar våra begagnatmarknader, bland annat på Blocket, upp till hela 1,6 miljoner ton växthusgaser per år. Det motsvarar samma mängd växthusgas som om alla landets vägar stod tomma i en månad. Rätt så mycket med andra ord. Om detta går det att läsa i bland annat Göteborgs-Posten.

 

Samtidigt som intresset för andrahandsmöbler och återbruk växer, så slänger vi tyvärr en hel del saker och möbler – Elle Decoration

 

Det går alltså att inreda hemmet miljövänligt genom att både återvinna och återanvända. Genom att handla på secondhand, på auktioner, loppisar och på andrahandsmarknader på nätet gör vi alla jordens resurser en stor tjänst. Saker som du alltid ska försöka shoppa begagnat är bland annat märkeskläder, matserviser med porslin och glas, bestick, verktyg och köksredskap som stekpannor, kastruller och annat. Möbler finns det gott om att både köpa på återbruk eller på nätauktioner men även dyra sportgrejer, träningsredskap och växter. Allt med andra ord. I en artikel i Expressen går det att se vad du gärna ska handla just i andra hand, och inte i första hand i affären.