Planerar du att köpa nya snygga möbler till din lägenhet eller villa? Kanske har du varit några vändor på olika möbelaffärer, men inte hittat någonting som du gillar? Kanske vill du handla möbler, men orkar inte, eller kan inte, ta dig till alla dessa möbel affärer vilka finns runt om i stan. Då finns det faktiskt en lösning, för ja, tiden har förändrats och det är numera lättare att få tag i möbler online, än att åka land och rike för att hitta rätt. Numera är det inte alls ovanligt att handla möbler på nätet, och det är verkligen smidigt för de som inte kan eller vill ta sig till en faktiskt affär. Har man aldrig handlat möbler på internet kanske man blir lite nervös, och är osäker på hur det fungerar. Därför har vi kollat lite närmare på det, och här kommer en kort guide om hur det kan fungera:

  • När du köper online går du in på det företaget som du är intresserad av och klickar dig vidare till det du är ute efter. Kanske besöker du en återförsäljares sida som har samlat massa märken i ett? Det är att rekommendera, eftersom du då lättare får en övergriplig syn på vad som erbjuds och då även kan jämföra priser etc. lättare.
  • När du hittat en produkt du vill ha, säg en bokhylla, klickar du (vanligtvis) på “lägg i kundvagn”. Kundvagnen hittar du sedan vanligen längst upp på den högra sidan.
  • När du lagt de produkter du vill ha klickar du på till kassan, som oftast finns bredvid “kundvagnen”.
  • När du kommit till kassan kontrollerar du att du har klickat på rätt produkter, och ändrar om någonting blivit fel. Har du en rabattkod eller liknande är det här du fyller i det.
  • Därefter väljer man betalningssätt. Här kan det bli lite förvirrande för den ovana, men det är egentligen precis som i affär. Du väljer om du vill betala direkt, om du vill ta det på faktura, eller om du vill dela upp betalningen.
  • Efter detta fyller du i den adress varorna ska skickas  till. Namn, personnummer, mailadress och leverensadress. Det är inte heller ovanligt att du väljer att fylla i ditt telefonnnummer också, på detta kommer du sedan att få en SMS-avisering om att paketet är levererat.
  • När du gjort allt detta klickar du på “skicka beställning” och sedan är det klart. Antagligen har du fått ett bekräftelsebrev till din mailadress, där det också står primärt datum för din leverens.

Var försiktig om du handlar från utländska sidor

Enkelt, eller hur? Det är verkligen inga konstigheter längre att beställa hem möbler online. Den nya tekniken gör att vi har helt andra sätt att handla, och det finns verkligen många fördelar. Du ska dock vara försiktig när du handlar online, och detta gäller främst när du handlar på utländska sidor. För att hitta hur du kan handla säkert bör du kika in denna artikel från Svenska Dagbladet vilken inleds som följer:

Det finns pengar att spara på att shoppa på nätet. Lär dig allt om moms och tullavgifter i E24:s guide och handla säkert från de utländska sajterna.