Att flytta är inte alltid det lättaste, och det är mycket som ska tänkas på. Först ska man se till så att allting packas ordentligt, och att alla papper är påskrivna. Man får inte heller glömma att adressändra, så att ens brev följer med till den nya bostaden, eller att ordna ett nytt hemlarm till bostaden. Men det finns också annat som är värt att tänka på, någonting som många glömmer i stressen. Flyttstädningen är en av sakerna som det ofta slarvas med när någon ska flytta till nytt, och det kan kosta sig. Dagens Nyheter har skrivit om slarvet, så här står det:

Om bostadsbolaget inte tycker att städningen håller måttet kan de lägga ut ny städning på en entreprenör. Kostnaden hamnar hos den utflyttade. Och det kan bli dyrt eftersom bolaget inte behöver välja den billigaste firman.

Med det i åtanke kan det vara värt att ta en extra dag till att skrubba rent, om inte annat själv hyra in en städfirma som gör det åt dig. Men när alla dessa saker är gjorda, när det verkligen är dags att flytta in – då kan man slappna av och njuta av sin nya bostad. För trots att själva flytten kan vara ett himla jobb, är det värt det när man väl har flyttat in. När man kommer till ett nytt ställe kan man äntligen njuta av hemmet, och påbörja sin inredning så som man vill ha det. Det är värt att tänka på, när man står där på alla fyra och skrubbar rent varje hörn i sin gamla bostad.