Det är mycket i vårt hem som spelar in för hur bra eller dåligt vi trivs där. Hur stort man har det, vart man bor och så vidare spelar stor roll, men även detaljer. Det är torts allt dem som gör vårt hus eller vår lägenhet till just det som de är. Därför kan det verkligen finnas en poäng i att förändra och renovera sådana saker som man inte riktigt gillar. Om man inte byggt sitt hus från grunden utan flyttat in i ett är det nämligen sällan som man verkligen älskar allt med det.

Golvet är en klassisk sak som många vill ändra på. Det gör trots allt otroligt mycket skillnad för ett rum att sätta in exempelvis svensk skiffer i köket istället för ett gammalt plastgolv. Det blir som ett helt nytt rum, och garanterat mycket finare! Och just sådana små, men ändå stora, detaljer kan förändra ett hus eller en lägenhet helt och hållet. För många gånger är det inte så att man vill flytta eller bygga om helt, utan bara ändra en dal för att man ska trivas fullt ut. Man kan känna sig osäker på om man verkligen ska våga, men det är väldigt, väldigt sällan som man ångrar sig. Så det är bara att köra!

Det är dock viktigt att inte glömma att kolla upp sådant som är viktigt att kolla upp innan renoveringen! Lite beroende på vad man har för boende får man göra mer eller mindre förändringar, och att bryta mot sådana regler är inget man vill göra. Hur fint golv man än vill ha. Då är det bättre att kolla upp och göra rätt, ofta så brukar allting lösa sig ändå!