Många som bor i hyresrätt går i renoveringstankar och drömmar om att förnya sitt hem genom att inreda helt nytt. Men eftersom att man själv inte äger sin bostad får man inte göra hur som helst utan att först konsultera sin hyresvärd och därför är det många inredningsdrömmar som krossas.

För boende i hyresrätter är renovering inte en möjlighet och ibland räcker det inte med att möblera om eller inreda nytt för att hemmet ska bli så som man vill ha det. Vad många gör är då att flytta till en bostadsrätt, men likaså där finns restriktioner när det kommer till just renovering. Istället för en hyresvärd är det bostadsrättsföreningen som måste ge sitt godkännande för eventuella förändringar eftersom att lägenheterna ska hållas så enhetliga som möjligt. Därför kan det istället vara en god idé att se över möjligheterna att köpa hus. Är man dessutom en familj som väntar eller planerar tillökning är hus det bästa alternativet samtidigt som man på så vis även köper sig rättigheten att renovera om hur man vill. Den enklaste vägen att gå när man vill flytta är att köpa hus med Mäklarhuset.se eftersom att mäklarna där hjälper en genom hela bostadsaffären och ger värdefulla råd och tips.

”Det är mycket jobb med ett hus, i synnerhet om man köper ett äldre hus. Man behöver inte vara hantverkare för de tjänsterna kan man köpa. I dag kan man i många fall dessutom få en skattereduktion om man anlitar hantverkare, så kallade ROT-avdrag.[…]” läs hela artikeln.