Ett nytt soffbord eller helt nytt kök? Hos många är det viktigt att trivas hemma, vilket är ett önskemål som även lätt förvandlas till ett intresse. Ett intresse att alltid kunna köpa nytt, sälja det vi har och inreda i en ny stil eller göra den stil vi redan har anammat mer komplett.

New England i svensk tappning

En av de stilar som har blivit populär i de svenska hemmen är den inredningsstil som brukar kallas för New England. Kanske finns det dock ett logiskt skäl bakom det hela. Många i Sverige gillar det ljusa, samtidigt som skärgårdsstilen alltid har varit populär. New England delar flera av de element som finns i skärgårdsstilen. Här blandas ofta färgerna blått och rött med det vita. Mässing, flaggor och klassiska skeppstillbehör står gärna i fokus vilket gör att den så lätt anpassas även till den mer klassiskt svenska skärgårdsstilen.

En stil idag, en annan imorgon

Ens stil idag behöver inte betyda samma stil imorgon. Det vet Ulf. Idag bor Ulf i en poppig och färgsprakande sekelskifteslägenhet med vitt som bas till de blandade färgerna och stilarna. Det stora intresset för att inreda har alltid funnits där, och så här började det:

”Varifrån inredningsintresset kommer vet Ulf inte riktigt. Men i barndomsvillan i Grästorp gillade han att fixa och dona, och fick föräldrarna att byta kök och möblemang då och då. När han flyttade hemifrån till en stor kollektivlägenhet, var han med och totalrenoverade även den. Sen köpte han hus i Upphärad, i skogsbrynet vid vägs ände. Han rev ner allt ända in till timmerstockarna, och sen blev det inredning i ek och svart. Den näst senaste lägenheten i Trollhättan gick i New England-stil. På frågan om det inte är jobbigt att flytta så mycket, skrattar han bara:

– Jag älskar att flytta, det är otroligt kul att få ta itu med något nytt. Jag är nog en projektmänniska och borde egentligen driva en butik, för där skulle jag verkligen få utlopp för alla mina idéer.”