Det finns många tillfällen när du kan behöva mer utrymme. Kanske har du ofta gäster, en tonåring som behöver eget utrymme eller har du helt enkelt behov av mer förrådsplats? En utmärkt lösning på utrymmesfrågan är att bygga ett gästhus på tomten.

Hos dalbo-timmer.se finns ett stort utbud av gästhus och bodar i byggsats med hög kvalitet. Här kan du designa ditt Attefallshus eller din bod precis som du vill.

”Idag är bostadsbristen stor i många delar av landet. Ett Attefallshus kan utformas som en fullgod bostad och hyras ut till studenter eller andra hyresgäster som behöver bostad.”

Exempel på användning och fördelar med ett extra hus

Det finns många fördelar med att ha ett extra litet hus stående på tomten. Som nämnts ovan kan huset användas som ett förråd. Gör du förrådet varmbonat så kan du förvara även dina mer känsliga ägodelar där året runt. Idag är bostadsbristen stor i många delar av landet. Ett Attefallshus kan utformas som en fullgod bostad och hyras ut till studenter eller andra hyresgäster som behöver bostad. På detta sätt kan du få en utmärkt extrainkomst i form av marknadsmässig hyra som många gånger nästan kan finansiera även ditt huvudboende. Vill du endast hyra ut en kortare tid är det tillåtet att tjäna upp till 40 000 kronor skattefritt.

Vill du inte hyra ut är ett fullgott boende ändå ett smart alternativ när långväga vänner eller släkt kommer på besök. Ett separat boende i trädgården gör att du och dina gäster kan få lite distans till varandra och därmed kommer bättre överens när ni inte frestar på varandra lika mycket med olika tider och vanor utan kan rå er själva lite mer när det behövs.