Har vi en lägenhet som vi antingen trivs i eller som vi vill göra om så är det lätt att vi tänker på hur vi kan göra för att vi ska trivas mer. Då far tankarna snabbt till att det ska vara snyggt och fint för ögat och inte först till säkerheten. Men, säkerheten är viktigt för att du ska trivas och känna dig trygg. Och, om det skulle hända något dåligt så du kan på bästa möjliga sätt starta upp så enkelt som möjligt. Så, här kommer en lista på bra saker som du bör skaffa dig. Visst är det är häftigt att säga att man ”living on the edge” men om det väl skulle hända något så är du nog inte så tuff och önskar du tog till dig av denna text.

Tre bra saker

  • Säkerhetsskåp – Välj ett säkerhetsskåp som funkar och som passar till just dina behov och det du vill låsa i både för tjuvar och för brandrisken. Det kanske inte är den mest vackra sak du har i ditt hem, men om du kan ställa undan den lite så kommer det vara den sak som du är nästan mest glad att du har om det skulle ske något. För, när det kommer till olyckor så vet vi inte när de kommer inträffa.
  • Brandvarnare – Att installera en brandvarnare är något som alla bör ta som en självklarhet. Men, bara för att du vet att det finns en måste du kolla så den fungerar och så den sitter på nätt plats. Räddningsverket menar att många varnare sitter felplacerade och då inte kan göra sitt jobb. Den skall vara placerad i taket och minst 50 cm från en vägg.
  • Försäkring – Även om inte försäkringar kanske är någon sak så kan vi tänka på att vi försäkrar våra saker. Se till så du får rät försäkring och var noga med att kolla vad det är som ingår. Tveka inte med att ställa dumma frågor till bankmannen – för det finns inga dumma frågor!

Lycka till med att skaffa dig ett säkrare hem. Och tänk på att det är bättre att förekomma än att bli förekommen.