Äntligen har våren kommit på besök, och utanför de soldränkta fönsterna stiger graderna upp till femton plusgrader. Glada miner är det överallt och det går inte annat än att njuta av att den bästa av årstider äntligen har kommit. Det är också en perfekt årstid till att göra det snyggt i hem och även utanför hemmet. Våren är till för att rusta upp trädgård och utegård och har du inte satt igång än är det nu dags. Att få till en fin trädgård är inte alltid det lättaste, man ska tänka på allt från buskar till gräsmattor och utegolv. Det gäller att välja material och blommor med omsorg, och tänka ut hur man vill att slutresultatet ska se ut.

Grus i trädgården

Ett smart drag är att prata med en trädgårdsarkitekt, eftersom de vet hur man på bästa sätt planerar upp en snygg trädgård. Någonting som inte bara är praktiskt utan också väldigt snyggt, är att använda sig av sten i trädgården. Och nej, då menar vi inte stora stenbumlingar, utan vi tänker snarare på dekorsten och grus. Och det finns mängder av olika sätt att använda det grus i trädgården, fler sätt än många nog tror. Exempelvis kan man skapa gångar i trädgården med snygg natursten, det rekommenderas verkligen om man har en stor trädgård och ytor att utnyttja. Självklart går det dock lika bra om man har en mindre och bara vill markera var man kan och inte kan gå. Kullersten på en innergård är också väldigt snyggt, likaså klassisk marksten. Men om man vill sticka ut och att det ska se lite finare och snyggare ut, är verkligen dekorsten någonting som är snyggt. Det finns i mängder av olika varianter, och en perfekt detalj ut med husväggar eller som en smalare stig.

15 olika utegolv

Mer om snygga utegolv till trädgården hittar du i den här artikeln från Expressens Leva och Bo. De har tagit fram 15 snygga och stilrena alternativ som är värda att kika upp nu när våren tar över och trädgårdsarbetet kan börja. Njut av solen nu och börja redan idag – snart är sommaren här och då kan det va skönt att njuta i trädgården istället för att jobba i den.

Snyggt staket är också någonting man kan ha till sin trädgård.