Vem drömmer inte om en trädgård med badtunna, vackra stenlagda gångar, lummiga bersåer och stora, frodiga äppelträd? Skapa din drömträdgård genom dessa tips.

badtunna
Källa: Svenska Badtunnor

Vad behöver du tänka på när du ska anlägga en trädgård egentligen? Bland annat att planera och se över trädgårdens förutsättningar, lägen, jord och träd. Vad har du som du är nöjd med i din trädgård, vad vill du ta bort och vad vill du lägga till? En badtunna från https://svenskabadtunnor.se/ i en del av trädgården, med en härlig stengång under pilträden på vägen dit? Eller kanske en berså av syrén med sittplatser för fika och kaffestunder i det gröna? När du skapar din trädgård kan du bestämma allt själv. Det gäller bara att sätta nivån rätt.

Lyckas med din trädgård

I en artikel i Elle Decoration tipsas det om hur du ska lyckas med trädgården. Det handlar bland annat om detta:

Om du ska anlägga en ny trädgård, anlita en trädgårdsdesigner eller landskapsarkitekt som gör grunden så att du har en plan för ”golv, väggar och tak”, precis som inomhus – Elle Decoration

Fler råd från riktigt erfarna trädgårdsentusiaster hittar du i denna artikel.

Trädgård för den late

Om du sedan vill göra så lite som möjligt i din trädgård, då ska du se till att följa naturen. Plantera inte svåra plantor på platser som inte är naturliga för dem, det kommer endast kräva mycket jobb från dig. Iaktta naturen och fika när du kan, du behöver inte kämpa för hårt. Det viktigaste är ändå att kunna njuta i sin trädgård. I Expressen hittar du fler goda råd för den lata trädgårdsälskaren.